COMPATRIOT AKU

Monday, January 16, 2012

Good Luck & Good Bye, Ana.

Alkisahnya, aku ada saorang sahabat yang aku kenal dari KBU. Namanya Ana. 

Aku bukanlah kenal sangat awek ni. yang aku tahu, dia budak UTP. Belajar engineering. Course mechanical mungkin. Suka betei mengembara ke merata ceruk tempat, baik di Malaysie wilma di luar negara. Dia ada blog. Dan 90% dari isi blog beliau adalah dalam english languages. Pawer kan?

Seorang yang sangat cool. Menurut hemat aku, dari lagak gayanya memang tak sombong. boleh aje diajak bersembang bebila masa. Even dalam waktu yang rawak sekalipun, tetiba beliau akan hantar mesej, ajak aku bertenggek di mekdi contohnya (even dia tahu aku tak dapat join sekaki). Seorang homosapiens tahi twitter yang amatlah tahi. Blackberry Bold 9700 beliau yang seusia dengan Nokia E72 aku ni tak pernahnya lekang dari tangan. Sepanjang masa tweet je kerjanya!

Untuk pengetahuan kau orang, jemaat lepas merupakan hari terakhir beliau bekerja di Pineng. Bukan Pineng di bahagian pulau. Tapi Perda, Pineng.

Dan kini, beliau dah berhijriah ke kolompo. Hari ini dah already start masuk kerja.

Maka, lebih sukarlah bagi aku dan yang lain-lain di bahagian utara malaya ini untuk ketemu beliau lagi.

Dan selepas ni, aku yakin. Kerinduan pasti akan menjelma bila terkenang waktu petang-petang. Ah, persetankan status aku sebagai lelaki dan lelaki single. Kenapa? Lelaki single tak boleh rindu teman baik sendiri meh?

Selamat jalan. Selamat sukses. dan selamat bekerjaya buat Syazana binti Nadzir. Dah jadi orang kolompo ni, jangan lupa kami-kami di sini ok?

Char Koay Teow terakhir. Wajah terpaksa diblurkan atas sebab terlampau 'merela' untuk ditonton awam. Orangnya sweet-looking, bukan?

Notes : Ingat, bila kita layani orang lain dengan baik, orang mesti kenang kebaikan kita di akhirnya.

p/s : Ini pengakuan ikhlas. Ana, adik hang comel la. Yang makan sekali hari tu. Serius cute! *tapi yang pasti, kakak dia pun comel jugak. Kan? keh keh keh!



6 comments:

fRaMe+LenSeS said...

Untunglahhhhh~~

Pok Amai-Amai said...

Dulu sy pun pnh rindu kat kwn lelaki. Skg dah jadi suami...

=D

aDisH.sHidA said...

bertmbh ramai la warga KBU di KL noooo

kiera'sakura said...

nanti kami nk entry jugak blh klu kami berpindah dari utagha nie?

##kelipop2 mata.... hahahahahha :p

Ana Miyuki said...

Hahaha nnt kiera pn dpt punya .
Btw thanx bro,,till meet again

Ana Miyuki said...

Hahaha nnt kiera pn dpt punya .
Btw thanx bro,,till meet again