COMPATRIOT AKU

Sunday, October 26, 2014

Kahwin

Cakap pasal kahwin ni, berat juga topik ni bagi aku.

Aku login pesbuk tadi. Terkejut sebentar. Aismat bin Ayob, kenalan di sekolah menengah yang bebudak bebudak lain selalu kutuk masa di kelas dulu (sebab dia ni rendah sikit dan lurus bendul) dah menikah. Bini segak pula tu.

Aku perati je satu demi satu gambar persandingan diorang yang dimuat-naik bininya sambil menikmati rasa takjub akan satu lagi kenalan aku dah menemui jodoh.

Bila fikirkan tentang diri sendiri ni, down juga aku.

Dan sehingga kini aku percaya aku belum cukup bagus untuk dimiliki seseorang dan dibanggainya sebagai seorang ketua keluarga.

Oklah, aku nak sambung down atas katil sekejap.


posted from Bloggeroid

7 comments:

~* chirpy_chummy *~ said...

Bertabahlah.

Kita kawen dua je la hyde, kalau 5tahun lagi tak kawen kawen. Hahaha

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

pemuzik jalanan said...

Jodoh ni kadang kadang depan mata tapi kita buat tak nampak tau awak. Ehek. Tu ada orang ajak nikah sama tu apa lagi :p

Z@i Z@mR33 said...

lawo bini dia...

emmm...xpa2...esok lusa tulat tungging tbalik nti ada la jodoh tu....InsyaAllah...pasti ada cuma jgn tlmpau memilih nk yg perfek jela ye sbb kita memasing x perfek cuma sempurnakan mn yg kurang :)

Norain Binti Omar said...

Salam,

Can I have your email address? Feel free to drop me an email (norain@zalora.com.my)

Thanks

Aizuddin Azmi said...

Steady la Aismat! Hehe.. ;)

P/S: Gua pon down bro.. Fuh!

cik Anggur said...

Allah akn bagi bila sampai masa yg kita betul2 perlu ~ don worry ..insyaAllah satu hari nnti ada jodohnya....