COMPATRIOT AKU

Thursday, August 19, 2010

Ribaibaru (Revival) - Mayumi Itsuwa~ Suddenly I Fell In Love With This Old Song


Tadi masa men FB tadi enchik hyde™ ada la buka page FB sorang kenalan ni. Dia ada share 1 lagu japanese zaman awal 90-an kalau tak silap (well, enchik hyde™ mmg suko lagu japanese, J-pop, J-rock & J yang seangkatan dengannya pun ☺). Lagu ni mungkin agak fofular di zaman mak & ayahku muda² dulu. Hate to tell u, lagu ni sound quite strange for me (maybe sebab lagu ni old song, so pelik la bagi enchik hyde™). Tapi ntah macam mana lepas 1st time dengar lagu ni, saya repeat, repeat, & repeat lagi tak boleh berhenti... *sebab best kot! Then terus download mp3 & load dalam iPod terus.. hoho :)



Kenalan cakap dia dengar dari Sinar FM lagu ni.. dan banyak komen kat Youtube mengatakan yang diorang pon dengar dari  Sinar FM tapi tak tahu tajuk lagunya (tapi akhirnya diorang dah jumpa lagu ni).... So, layan je lagu ni...


RIBAIBARU
Furishikiru ameno naka wo ashibayani toorisugita
Natsuno hino inazumano yooni hakanaku kieta futarino koi

Ah……. Arehodo hageshiku moeta
kokoroga imawa haiirono ribaibaru

Ah….. kurikaesu dakeno omoidewa
Yomigaeranu kakono monogatari

Yukizurino hitonaraba wasuraremo surukeredo
Namidagumu last scene dewa aino fukasani kizuiteita

Ah…… arehodo yasashikatta anatano
Omokagega imawa aozameta reibaibaru

Ah……. Kurikaesudakeno omoidewa
asuwo shiranu kakono monogatari 

☼ ☼ ☼ ☼ ☼

REVIVAL
Di dalam gerimis hujan ini aku mempercepatkan langkah
Seperti panahan kilat di waktu musim panas
dan begitulah cepatnya kehilangan cinta dua orang kekasih

Ah……Beginilah hatiku membakar
dan kini menjadi warna debu revival.

Ah….. hanya terbayang kisah dahulu
Jikalau hanya kenalan sahaja bolehlah dilupai

Saat terakhir hanya bergelinangan air mata
Barulah sedar betapa dalamnya cinta itu

Ah……terkenangkan dia yang betapa baik hati
Tetapi sekarang menjadi biru gelap revival

Ah….hanya tebayang kisah dahulu
Esok mungkin berulang kembali.... 

Credit lyrics to Budiey.com

Notes : Mai tang chorus lagu ni yang best kot... mendayu jer... Ah....Arehodo hageshiku moeta~

6 comments:

Greenlava said...

Ini lagu 80an. Lagu-lagu Mayumi Itsuwa memang best. Dulu saya ada KASET dia, tapi dah hilang :(

H Y D E said...

@Greenlava

Oh ya kah...saya ingat lagu ni lagu awal 90-an...tQ for the info :)

popular kan lagu ni dulu....

mikro_kokus said...

gila weh.. aku pun duk layan jugak lagu neh....
puan aku tu yg suh aku cari lagu neh.. di suka hahaha!

H Y D E said...

@mikro_kokus

btl ka bro? puan hang tu yang cari? haha lagu ni femes zaman dulu2 ni...maybe dia pon terdengar kat Sinar FM kot ^^

fRaMe+LenSeS said...

saya suka jugak.. ;)

Adzriel AB said...

lagu ni memang femes dulu2 & memang sangat menyukainya. bila dengar lagu ni memang syahdu je.. he..he..jiwang lak ye..