COMPATRIOT AKU

Thursday, January 03, 2013

#Random Things - Kongsi Makan


Nasi lebih.

Ayam masak madu dua ketul.

Seceduk sayur kubis kunyit.

Kuah campur banjir.

Dibungkus seplastik panas panas.

Balik rumah.

Kongsi berdua. Dengan adik.

Adik gelak-gelak. Dapat makan nasi kandar kegemaran.

Enaknya lain macam.

Kenyang.




Aku rindu adik.
Aku harap adik juga rindu aku. Keh keh keh.


12 comments:

Addi said...

amboi manis gitew

H Y D E said...

@Addi

ahak.

Khairul Antasha said...

tak pernah lagi mkn nasi kandar. tp pernah la kongsi mkn mcm tu..dgn anak saudara. hiksss..

H Y D E said...

@Khairul Antasha
cubalah makan nasi kandar. tapi kena datang pineng la Khairul Antasha. sedap!

faraherda.razalan said...

Wah! Menjadik jugak kotak komen ni...heee~ Bila baca entri ni, rs crave sgt dgn nasi kandar!! Yummeh!

Muslimah Optimis said...

saya tak makan nasi kandar.. huhuhu

izfanora said...

Ya Allah, sedapnya mkn sama2 camtu. apasal semua blog citer mkn je ni..

miranadia said...

weeeee.....nasi kandar penang is the best. tak jumpa kat tempat lain. tak sama.

pssstttt...besaqnya font. tak pakai spek pon boleh baca!

H Y D E said...

@Muslimah Optimistak layan mamak?

H Y D E said...

@izfanora hah. kebetulan je ni.

H Y D E said...

@faraherda.razalan tapi still saya tak puas hati sebab... 1) avatar pengkomen tak center [notice ada line atas setiap avatar tu] 2) author/pemilik belog punya komen tak di-highlight-kan dengan warna tertentu untuk membezakan tuan belog punya komen dengan yang lain. 3) kaler kaler kotak komen ni boleh diubah tapi tak dinyatakan dalam tutorial. bagi saya yang jahil bab HTML coding ni, susah hati la. hehe.

apapun, ini pendapat saya je. tq bebanyak kak fara! :)

H Y D E said...

@miranadia haha perlii. dah ramai yang komplen tulisan entri kecil, so saya besarkan la. seel.

tahukah anda, saya kenal cikgu pun menerusi tutorial ubah font di fonts.com yang cikgu buat di belog dulu? so, terima kasih mira ^^