COMPATRIOT AKU

Sunday, February 13, 2011

Semalam Memang Puas Hati

Yup semalam memang puas hati! As a United fan, aku memang tensen juga tengak Man City punya skuad. 3 tahun dulu sebelum Syiekh Mansour bin Zayed Al-Nahyan jadi pemilik, Man City just kelab hingusan dalam EPL ni aje. Tapi sekarang with all the money that Syiekh poured, they arguably have the best squad in the world, & much better squad then their eternal enemy, Man United.

Sebelum perlawanan bermula, seperti biasa geng² "Blue Half of Manchester" ni start mind games. Mentang² la sebelum perlawanan ni United kalah mengejut kepada Wolverhampton Wanderers. Coach Man City, Roberto Mancini cakap "United 'very lucky' last season".

"They were very lucky last year," Mancini said. "Our team is a good team. We have improved in six months. Maybe United have a better winning mentality than us because they have won a long time. This is the only difference.
 
Patrick Viera pula mind games dia lagi positif. 

"We must expect a backlash and a battle. Big clubs like United always talk about the importance of never losing two times in a row. They will want to bounce back to winning ways immediately."

Sebaliknya camp Man United senyaaaap je. But u know what matters? Ya kalau bolasepak, things that matters is only on the field. Dan Manchester United proved that. We win 2-1. Ala 2-1 pun menang jugak kan? Even score tak la segempak mana... Tapi yang penting sekali Wayne Rooney, striker bermasalah Man United, had scored a cracker!

video

*Sori kualiti video agak kurang. Watch in full screen kalau mahu.

After scored a wonderful goal, semua player celebrate like crazy. Ye la kalahkan musuh terdekat kan. Yang bestnya, Rooney celebrate kat penjuru sambil menghala ke arah supporter Man City yang kerap kali abuse dia sepanjang perlawanan. Take that.

Notes : @ 0:34, korang tengok la reaksi Evra (jersi no.3, tak berapa nampak tapi dia di belakang player² yang celebrate sekali dengan Rooney). Dengan kedua² tangan di belakang kepala... tanda dia macam tak percaya je. Haha..

Selepas Rooney score, korang dengar apa commentator Arab ni cakap... "Allah....... MUSTAHILLLLLL... MUSTAHILLLLLL... Best seh commentator arab macam ni...

Nice Day Being An Enemy of The Bluemoon...

No comments: